Peter Koelewijn Official website

Albums van 1980 t/m 1989
<< terug naar het overzicht | Klik op een afbeelding voor een vergroting

hoes titel jaar label hitparade
De allerbeste van Peter Koelewijn 1980 Philips 6440822  
A kant
* Brigitte (Miss Sex-appeal)
* Kom van dat dak af
* Robbie
* De Wolf
* Mij oh mij
* Veronica Sorry

B kant
* Angeline (M´n blonde sexmachine)
* Speel die dans
* Bonnie
* Je wordt ouder papa
* Marijke
* KL 204 (Als ik God was)


Een verzamel LP die Phonogram uitbracht. Met dezelfde hoes als “Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou”. Een beetje een ratjetoe van nummers.
Peter Live 1981 Philips 6601022 7
(Dubbel LP, opgenomen tijdens Countdownconcert van Radio Veronica in Merwehal te Dordrecht.

Kant 1

* Rock and roll groupie
* Mij oh mij
* Marijke
* 24.000 kussen
* De Wolf

Kant 2
* Veronica sorry
* Bonnie
* Klap maar in je handen

Kant 3
* Angeline (M´n blonde sexmachine)
* De hele stad is gek en dol
* Speel die dans
* Kom van dat dak af

Kant 4
* Brigitte (Miss Sex-appeal)
* Robbie
* Je wordt ouder papa
* Connie


Lex Harding, baas van de TV sectie van Veronica, nodigde in 1981 Peter Koelewijn en zijn Rockets uit om een concert te komen geven dat opgenomen zou worden voor het TV programma Count Down (zie single discografie “Klap maar in je handen” en “Kom van dat dak af-live”). Koelewijn besloot meteen omdat voor een plaat op te nemen en vroeg zijn collega producer Tom Peters of hij daarvoor mede wilde zorgen omdat de zanger/producer niet op twee plaatsen tegelijk kon zijn: op de bühne én in de mobiele studio.Tommy deed dat en nam in de Eurosound Mobile Studio samen met technici Don Vonk en Janfred Arendsen het geheel op. Janfred, Tommy en Peter mixten de tapes in de Wisseloord Studio. Fotograaf Joop van Tellingen zorgde voor de dia´s voor de hoes van de LP en ook voor die van de CD, die eind jaren negentig werd uitgebracht.

Het materiaal dat men op de band had was te veel voor één LP maar te weinig voor een dubbel LP. “Ik wil een dubbelaar”, besloot Peter “dus moeten we nog een paar extra liedjes opnemen”. Dus nam men in de Wisseloord Studio nog “Speel die dans”, “24.000 Kussen” en “Connie” op. Om het als één geheel te laten klinken met de andere, live, nummers werden die liedjes voorzien van een “holle” sound om het live idee te versterken en toen er applaus aan werd toegevoegd, konden ze tussen de andere titels gezet worden.

Toen de dubbel LP meer dan veertig duizend stuks had verkocht, meende Peter Koelewijn recht te hebben op een gouden LP. Om voor een enkel gouden LP in aanmerking te komen was het aantal 50.000 verkochte schijven nodig. “Maar twee maal veertig duizend is tachtig duizend”, riep Peter tegen Phonogram directeur Willem Barents, die echter het aantal van 50.000 handhaafde, ook voor dubbel LP´s, om voor goud in aanmerking te komen.Daarom besloten Peter en alle bij het project betrokkenen, producer Tommy Peters, uitgever Tony Berk, manager en mede-eigenaar van Rocket Management Ludo Voeten elkaar een gouden dubbelaar met daar op: “Voor de verkoop van meer dan 40.000 dubbel LP´s. (Omzet van dan 1.000.000 gulden)”. Tijdens een diner reikte Veronica directeur Rob Out de gouden plaat aan de zanger uit. Willem Barents kwam toch langs om hem te feliciteren.
Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou 1983 Philips 812232-1  
• Dan een mooie huid alleen
• Kl 204 (als ik God was)
• Zie je
• Je wordt ouder pappa
• Is dit alles

• Ik kan je missen
* Hotel Faro (de eenzame drinker en de
ijskoude dame)
• Ik denk dat ik niet lang meer te leven heb
• Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou


In 1983, zes jaar na de eerste release van 1977, besloot Phonogram (Philips) om het succesalbum
“Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou” opnieuw uit te brengen.
Nu in de goedkopere “Music for the Millions” serie. Dezelfde hoes werd gebruikt.

Tutti Frutti 1983 Philips 812561-1  
A kant
* Een hete zomer
* Wat een show
* Steeds sneller op de teller
* Zolang de motor loopt
* Nimmer een klimmmer

B kant
* Dokter dokter
* De tijger is los
* Ik weet dat ik je nu al mis
* De King van de Body Building
* Ik ben geen jo jo (Live met scholieren van het Comenius College in Hilversum)


Na twee hectische jaren met heel veel optredens, door het succes van de dubble LP “Peter live”, wilde Peter Koelewijn het wat rustiger aan doen. Maar Phonogram wilde wel graag een nieuwe LP. Daarom schreef de zanger/producer/auteur een aantal liedjes en nam die in de Wisseloord Studio op met technicus Janfred Arendsen.. Hij vulde de LP aan met eerder opgenomen singles (zie single discografie) als “Een hete zomer”, “De tijger is los” en “Ik ben geen Jo-Jo”.
Diep water 1984 RCA PL-70588 24
A kant
* De hond mist je
* Als het anker het houdt, wint het schip van de storm (Duet met Marga Bult)
* De sprong in het duister
* Het gaat nooit over
* Ze is terug naar Zeeland

B kant
* Hou op met die herrie
* Never nooit meer
* Diep water
* Schat ik hou alleen van jou (Duet met Marga Bult)
* Vraag nooit m´n wagen
* Fraulein, Fraulein
* Klop ´t af


Jaap Poort (zijn eigenlijke naam is Jaap Stoutenbeek), hoofd promotie van platenmaatschappij RCA, vroeg aan Peter Koelewijn in 1984 of hij een solo LP wilde maken voor zijn firma. Enthousiast begon Peter aan het schrijven van twaalf nieuwe liedjes en nam die op, met arrangeur Hans Hollestelle (die ook alle gitaarpartijen speelde) en technicus Albert Boekholt, in de Sound Push Studio en Wisseloord Studio. Muzikanten die meespeelden waren drummer Louis Debij, bassisten Jan Hollestelle, Jan Vermeulen en Marcel Schimscheimer, saxofonist Fred Leeflang, Accordeonist Kees Maat, pianist Jan Rietman en keyboard-speler Hans Jansen.

Peter vroeg zangers Marga Bult van Babe om twee duetten met hem te doen: “Als het anker het houdt” en “Schat ik hou alleen van jou”. “De sprong in het duister” werd de eerste hit-single (zie single discografie). Peter wilde in eerste instantie een uitgebalanceerde LP maken als “Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou” en de A-kant van de nieuwe LP leek daar ook op met liedjes als “De hond mist je”, “Het gaat nooit over” en het acht minuten durende “Ze is terug naar Zeeland”, maar op de B-kant stond teveel rock ´n roll.

De dia van de voorkant van de hoes werd op een zonnige middag geschoten door TROS DJ Hugo van Gelderen. Voor de foto aan de achterkant nam fotograaf Joop van Tellingen Peter mee naar het strand.
Het beste van Peter Koelewijn 1986 K-Tel KTLP 233-1  
A kant
* De loop van een geweer
* KL 204 (Als ik God was)
* De sprong in het duister
* Marijke
* De best man in town (Nieuwe song)
* Je wordt ouder papa
* Angeline (M´n blonde sexmachine)
* Kom van dat dak af

B kant
* Ik blijf jou steeds maar zien (zelfs met m´n ogen dicht) (Nieuwe song)
* Danny (Nieuwe song)
* Laat me los
* Robbie
* 24.000 kussen
* Mij oh mij
* Veronica Sorry
* Klap maar in je handen


Platenfirma K-tel bracht in 1986 van Peter Koelewijn een verzamel LP/CD uit maar wilde daarop wel graag als extra een paar nieuwe liedjes. Peter schreef daarvoor “De best man in town”, “Ik blijf jou steeds maar zien (zelfs met m´n ogen dicht)” en “Danny”.

Terug naar boven

[ Home | Nieuws | Biografie | Discografie | Media | Awards | Songteksten | Fotoalbum | Video | Service | Contact ]

© | Colofon | Gebruiksvoorwaarden