Peter Koelewijn Official website

Singles van 2000 t/m heden
<< terug naar het overzicht | Klik op een afbeelding voor een vergroting

hoes titel jaar label hitparade
Hey baby, oe aa
Gompie´s can can
2000 RPC/DINO RPCS 20041  
Als Gompie

Rob Peters hoorde dat er in Duitsland en Oostenrijk een discohit was gemaakt van het oude Bruce Channel succes “Hey Baby”. Hij overtuigde Peter Koelewijn om nog een keer Gompie uit de kast te halen en het liedje ook te coveren. Ad Moelands maakte het arrangement en de plaat werd opgenomen in de TF Products Studio in Breda.

Hoewel de Gompie versie commercieel een succes werd omdat ze op veel verzamelplaten werd uitgebracht, werd de competitie toch op alle fronten verloren van Cooldown Café. Die groep scoorde er een absolute bestseller mee omdat ze eerder met de promotie konden beginnen dan Gompie.
Pachelbel’s muziek 2007 Universal  01131  

Johann Pachelbel (1653-1706), de in Neurenberg geboren barok componist, is tot op de dag van vandaag bekend door zijn beroemde Canon in D, of, zoals de originele titel luid: “Kanon und Gigue in D-dur für drei Violinen und Basso continuo”. Voor Peter Koelewijn was dat werk al heel lang één van zijn favoriete klassiekers en hij was al geruime tijd van plan om hier iets mee te doen.

Een paar jaar geleden schreef hij een tekst en een melodielijn, volledig geïnspireerd door de Canon in D, waarin hij beschrijf hoe prachtig de muziek van Johann Pachelbel nog steeds is. Hans Hollestelle schreef het arrangement en ze namen Pachelbel’s muziek op in de Fendal Sound Studio in Loenen aan de Vecht. Het koortje bestaat uit Humphrey Campbell, Hans van Vondelen en de zanger zelf.

Het liedje staat ook op de CD “Mijn mooiste liedjes” en deze plaat werd als promosingle (er stond geen tweede track op) door Universal uitgebracht.

Mamma (Elisabeth)
Geen B-kant (promotie single)
2007 Captain Rob PRCS 2007111  

Tweede single van het album “Mijn mooiste liedjes”.

"Ik heb altijd een sterke band gehad met mijn moeder, Elisabeth. Toen zij de tachtig naderde, raakte zij steeds meer in zichzelf gekeerd en als ik bij haar op bezoek ging (zij woonde bij m’n zus Josephine en neef Roberto), bleef ze soms al die tijd voor zich uitkijken, zonder iets te zeggen. Af en toe reageerde zij wel op dingen die ik zei maar voor de rest leefde zij in haar eigen wereld. Zoals zo vaak bij mensen die over de tachtig geworden zijn. In die tijd schreef ik dit liedje voor mijn moeder. Toen zij een paar jaar geleden overleed, nam ik mij voor om “Mamma” eens op de plaat te zetten. Ik nam het op in de Fendal Sound Studio met arrangeur Hans Hollestelle."

Peter Koelewijn bracht de single in eigen beheer uit bij de platenmaatschappij van zijn vriend Rob Peters.

De single is legaal te downloaden via:
iTunes
Zazell
538downloads
Planet-music
Qmusic
Megamedia
msn
tiscali
mtv

Mamma (Elisabeth)
Geen B-kant (promotie)
2007 Captain Rob  

Clip op DVD:

Peter Koelewijn maakte een clip van “Mamma (Elisabeth)” voor promotiedoeleinden. In het filmpje fungeert Jeanne Haak, de weduwe van Nico, als moeder. “Ze heeft nog lang niet de leeftijd van mijn moeder toen”, legde Peter uit “maar zij heeft zulk prachtig grijs haar”. Als heel jonge Peter met zijn moeder spelen Judith Hollestelle en haar zoon.

Het zit er niet in dat ik oud word
Het einde
2008 Pink Records PRCS 200883  

In 1991 nam producer Peter Koelewijn met de groep Pater Moeskroen het album “Pater Moeskroen aan de macht” op. Daarvandaan kwamen twee grote hits: “Roodkapje” en “Hela Hola”. Na die succesperiode ging Peter niet door met de band maar hij hield wel altijd conact. Zeventien jaar later kwamen de jongens van de, inmiddels op diverse plaatsen gewijzigde, band op het idee om een muziektheatervoorstelling in elkaar te draaien, gebaseerd op de muziek en het leven van de artiest, liedjesschrijver en producer Peter Koelewijn. Die toonde zich zeer vereerd en toen de band vroeg of hij eventueel met hen een single wilde opnemen die gebruik zou kunnen worden voor extra promotie, aarzelde hun eerste producer geen moment. Hij schreef daarvoor het komische “Het zit er niet in dat ik oud word” en nam het liedje met Pater Moeskroen op in juli 2008 in de Fendal Sound Studio’s in Loenen a/d Vecht. Desgevraagd wierp Koelewijn zich tevens op als assistent producer bij de opnamen van de nieuwe CD, met louter werk van de hand van Peter. Op 28 oktober 2008 was de premiëre van de theatertoer in het Parktheater in Eindhoven. Op “Het zit er niet in dat ik oud word” speelden en zongen de Pater Moeskroen leden Thomas Gerritsen, Adje Grooten, Vincent van Lent, Martien van Oostrom, Marcel Sophie en Bart Swerts. De B kant, “Het Einde”, is een liedje van Bart Swerts. Met die opname had Peter Koelewijn geen bemoeienis.

Alles wat van waarde is, is weerloos Alles wat van waarde is, is weerloos 2009 CWM-09-002  

Het liedje “Alles wat van waarde is, is weerloos” werd als eerste “getrokken” van de CD “Een gelukkig man” om als promo single te dienen. Aangezien de verkopen van singles bijna niets meer voorstelde, werden deze schijfjes alleen gebruikt voor radio- en tv promotie. Er staat daarom dan ook geen B-kant op. De titel ontleende Peter Koelewijn aan een dichtregel van Lucebert: “Alles van waarde is weerloos” en bouwde daaromheen de tekst en muziek. De componist/tekstdichter kreeg van de erfgenamen van de beroemde Nederlandse dichter toestemming die dichtregel te gebruiken.

Songtekst

Respect Respect 2010 CWM-1-003  

“Respect” is de tweede promo single van het album “Een gelukkig man”.

Songtekst

Respect DVD Respect 2010 CWM  

DVD

Ik heb je nog voor geen minuut gemist Ik heb je nog voor geen minuut gemist 2010 CWM-1-004  

"Ik heb je nog voor geen minuut gemist" is de derde promo single van het album “Een gelukkig man”.

Songtekst

Ik heb je nog voor geen minuut gemist Ik heb je nog voor geen minuut gemist 2010 CWM  

DVD

Als het effe kan dan (tot 2070 toe) Als het effe kan dan (tot 2070 toe) 2017 CWM-1-006  

Omroep Avro/Tros registreerde op 6 november 2017 een bijzonder optreden van Peter Koelewijn en zijn vrienden in het Parktheater in Eindhoven. Een initiatief van Jacques Senf van het gelijknamige Theaterbureau. Zanger Dave von Raven en zijn band de Kik deden tijdens die show één van de eerste grote hits van Peter Koelewijn: “Marijke”.

Toen Peter aan Dave voorstelde om samen een duet te doen met de nieuwe rocksong “Als het effe kan dan (tot 2070 toe)”, vond Dave date en geweldig idee. De live opname met de band van Nick Bult en Binnenlandsche Zaken werd opgenomen door Paul Schuurman van HD Studio’s en later gemixt door Hans van Vondelen van Fendal Sound Studio’s.

Songtekst

Terug naar boven

[ Home | Nieuws | Biografie | Discografie | Media | Awards | Songteksten | Fotoalbum | Video | Service | Contact ]

© | Colofon | Gebruiksvoorwaarden